Начало Здравна медиа Интервюта Интересни лица от света около нас Румяна Иванова, MMTV „За музиката, която ви прави щастливи – новото начало на позната телевизия“

Румяна Иванова, MMTV „За музиката, която ви прави щастливи – новото начало на позната телевизия“

Румяна Иванова, MMTV „За музиката, която ви прави щастливи – новото начало на позната телевизия“ - изображение

Румяна Иванова е един от хората, които стоят зад оригиналната концепция на добре позната телевизия – MM TV. Легендарната музикална медия от близкото минало е отново активна, с модерна съвременна  концепция и технология за разпространение. Ако музиката ви прави щастливи ( в което напълно вярваме), то пожелаваме ви да се настроите на mmtvmusic.com и нека денят ви да бъде успешен!

ММ ТВ прави 2 години от новото си рождение - ще разкажете ли за съвременната визия и концепция зад телевизията?

Идеята за новия старт на телевизия ММ се появи след концерта, посветен на 20 годишнината от основаването на медията на 25 март 2016 в зала 1 на НДК. На сцената видяхме 24 от от най-известните имена на българската музика, на които сме помогнали да се превърнат звезди, както и три изгряващи имена и завършихме с Лорийн, победителката от Евровизия 2012.

Оказа се, че въпреки нароилите се музикални телевизии в България, нито една не е заела нишата на ММ, а именно инвестиция в оригинални предавания, налагане на нови лица, тотална подкрепа за стартиращи музиканти и внимателна селекция на световната музика от последните 40 години. Уникалността на ММ е запазена и в новото ? начало, наред с факта, че технологично сме изцяло по Интернет. Телевизия ММ  може да се гледа навсякъде – вкъщи в мрежите на Bulsatcom Fusion, Vivacom и стрийминг платформата им TV GO, Neterra, TiVi.bg и СКАТ и 24/7 в сайта ни www.mmtvmusic.com.

Освен телевизия и сайт с интересни статии и съдържание, развиваме и видео продукция и мобилен ПТС за заснемане на концерти и събития или излъчването им директно (live stream) с най-високо професионално качество с минимум 3 камери.

Поставихме начало и на артистична агенция, като предлагаме неексклузивен мениджмънт на артисти от България и региона. Работим с много известни имена, но също и с прохождащи в бизнеса изпълнители. Целта ни е да видим български артист успял и извън пределите на страната ни.

Движеща сила за всичко това е любовта – към музиката, бранда ММ и каузата да образоваме ненатрапчиво новото поколение, на което ММ е непозната.

Аудиторията ни е в широки граници, между 18 и 49 години.

Тук е мястото да благодаря на всички наши близки, приятели и бизнес партньори, които повярваха в идеята за новия живот на любимата музикална медия на България и ни подкрепят по нелекия ни път!

 "Бягство" от музиката или развитие в много по-комплексна посока?

 Интересно зададен въпрос. От музиката няма как да избягаме,а и не искаме, но факт е, че се ребрандираме като медия за музика и лайфстайл. Живеем във време, в което нещата от които се интересуваме са взаимосвързани и музиката е един от начините да подобрим качеството си на живот. В същото време бихме искали да отсеем най-доброто от полезната информация за здравни съвети, добавки, био храни, духовни практики и йога уроци, коли, спорт, туризъм и най-добрите продукти и места за красота и релакс. Звучи сложно, но всъщност не е.

Разкажете за програмната схема, кои ще са новите предавания, как  ще представите актуалните водещи?

 Програмната ни схема в момента се състои основно от хубава, качествена музика.  Селекциите са посветени на най-доброто от 70-те, 80-те, 90-те и най-новата музика, създавана от поколението родено след 1990 г. и обхваща всички жанрове (без чалга разбира се). Възстановихме култовата ни новинарска емисия ‘’Музинки’’ и представяме с интервюта  проeкти в музиката, театъра и киното в новото предаване #HASHTAG. Вероятно сте виждали водещата му Ванеса.

Отскоро там се изявява известния DJ Петър Стойнев – Пехата, който ще води и предаването ни за хип-хоп.

Два пъти дневно излъчваме по 60 мин музика създадена от жени в предаването Diva-licious, а най-новите клипове в ефира ни може да гледате всеки ден в PROMO.

От 1 октомври стартираме съвместната ни продукция с денс студио VS Dance, в която ще представяме уроци по хип-хоп танци с преподавател Виктория Димитрова- Goldy. В тяхното студио пък всеки може да поздрави себе си или любимите си хора и приятели в добре познатото предаване ‘’Искам’’. Как точно -  ще разберете много скоро.

Скоро ще видите и премиерата на новото предаване, което правим заедно с вас, нашите приятели от framar.bg  ‘’Живинки.Life&Style” с водеща Ива Атанасова. Всичко свързано с рок музиката е поверено на Тома Здравков  и той се справи блестящо с няколко интервюта със звезди, които от есента ще завъртим в ефир.

Ще има live stream от клубове, предаване за джаз, българска музика, хип-хоп и репортажи от най-интересните фестивали в Европа. Както и изненади, които ще споделим, когато са факт.

Защо избрахте интернет като среда за популяризация на телевизията?

Вярваме, че това е бъдещето. Аз самата от 7 години не гледам  ефирна телевизия, всичко следя онлайн. Факт е, че България е доста назад в това отношение, IPTV технологията измества бурно кабелното разпространение в световен мащаб. Ние гледаме напред, а това е един от начините да докажем новаторството си.

С какво ще изненадате аудиторията до края на годината?

Започваме концерти на необичайни места с интересни изпълнители от България и чужбина и ново предаване от Пловдив с водещ влогъра Тодор Азов. И още и още...

Нека не забравяме и сайтът на ММ , където пишат прекрасни статии нашите автори, сред които са джаз гуруто ни Люба Ганчева и борбената Орнела Соле, която ни представя известни музиканти в друга светлина в ‘’Диагноза Музика”.

Най-важните обаче сте вие, нашите зрители. Затова гледайте телевизия ММ, музиката която ви прави щастливи!

Над интервюто работи: Ивайло Тончев

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЛайфстайлВидео