Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Кои са най-големите грешки, които допускаме в банята

Кои са най-големите грешки, които допускаме в банята

Кои са най-големите грешки, които допускаме в банята - изображение

Банята е мястото, където извършваме много от процедурите, които са част от грижата за нашия добър външен вид. Често обаче допускаме и някои грешки, чрез които постигаме обратен ефект. Ето кои са те:

Използвате твърде много шампоан

Понякога в стремежа да измием косата си до съвършенство, често използваме прекалено много шампоан. Това изсушава косата и дори става причина за появата на пърхот.

Употребявате един и същи дезодорант

Експертите многократно са подчертавали, че използването на един и същи дезодорант или шампоан води до привикване, което означава, че ефектът от тях започва да се губи. Сменяйте продуктите поне веднъж на 6 месеца.

Редовно използвате антибактериални сапуни

Много хора използват антибактериални сапуни, за да се предпазят от микробите, но редовната им употреба всъщност не е толкова полезна. Това е така, защото в тях се съдържа съставката триклозан, която учените определят като един от причинителите на хормонален дисбаланс. Специалистите препоръчват да се използват съвсем обикновени сапуни.

Нанасяте лосиона за тяло неправилно

Обикновено хората нанасят лосиона за тяло, след като добре подсушат кожата си. Това е грешно, а и ненужно, тъй като сухата кожа не може добре да абсорбира продукта. По-добър ефект се постига, когато използвате лосиона върху влажна кожа.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиБотаникаПроизводителиНормативни актовеПсихологияСпортСнимкиНовиниДиетиИсторияЗаведенияСоциални грижиОрганизацииКлинични пътекиЛеченияСпециалистиХранене при...Алтернативна медицинаТестовеМедицински изследвания